Тенденции в интериорния дизайн през 2022

Тенденции в интериорния дизайн през 2022

В съвременната пандемична реалност нашите домове се превърнаха в основния център на живота ни – мястото, където спим, работим и общуваме. Всеки предмет, с който сме заобиколени, трябва да има точно определена цел – функционална или емоционална. Ето защо затихва тенденцията на изцяло белия интериор и белия минимализъм, който изглежда свеж, но не осигурява визуален комфорт.

По-долу може да се запознаете с тенденциите в интериорния дизайн за 2022г.:

  • Нюанси на кафявото

Шоколадово кафяво, карамел, земни кафяви цветове – от коняк до изгоряла умбра.

Неутралните цветове ще заемат малко по-заден план, тъй като хората започват да експериментират с нюансите, които могат да бъдат открити в природата.

  • Обекти и повърхности, вдъхновени от природата.

Тъй като прекарваме все повече време у дома, всички ние се стремим да засилим връзката си с природата и да внесем живот в затвореното пространство. Именно това вдъхновява възраждането на естествените повърхности – земни елементи като дърво, камък и глина. Суровата, несъвършена природа на тези органични материали добавя дълбочина и душевност, като същевременно имитира успокояващата, възстановяваща атмосфера на откритите пространства. Това се допълва от предмети, направени от искрящи кристали, силуети на гъби, естествени материали, флорални мотиви.

  • Скулптури и извити мебели

По-изящни и чувствени форми, извити ръбове и дълбоки, луксозни седалки.

  • Текстил и текстури

Добавяме текстура и дълбочина към пространството с мохер, кадифе, големи шарени щампи, шарена юта и абака.

  • Стаи с двойно предназначение

Предвид новото нормално хората прекарват все повече време в домовете си – кухнята става конферентна зала, спалнята е оборудвана с уреди за упражнения.

  • Винтидж акценти

Винтидж е главният герой във всяка стая – внася топлина и сантименталност, история и дух в пространството.

  • Кожени мебели и дамаски

Кожата в наситени тонове компенсира по-хладните метали.

  • Интериори, вдъхновени от пътешествия

Хората отново ще пътуват, така че интериорът ще придобие номадски приключенски отблясък.

  • Смесване на материали и стилове

Желанието да имаме уникални и специални неща, които не са като на всички останали, води до смесването на материали и стилове. Например красив бразилки винтидж фотьойл от масивно дърво в един модерен дом ще добави топлина и покана за релакс.

  • Дръзки шарки и цветове

Неутралните и приглушени цветове отстъпват на ярките, радостни цветове като цитрусово зелено и жълто, които пораждат усмивка на лицето.

 

Нашият екип от специалисти с удоволствие ще Ви помогне да изберете най-подходящия стил за обзавеждането на Вашия дом, така че напълно да отговаря на Вашите предочитания и вкус.

 

Източник: сп.VOGUE